Åtal för att ha hotat och ofredat kvinna

Tomelilla Artikeln publicerades
Ystads tingsrätt.
Foto: YA
Ystads tingsrätt.

En man i 40-årsåldern åtalas för ofredande, sedan han ska ha gått in i en kvinnas hem. Inne i bostaden uttalade han sig kränkande och slog kvinnan på armen.

Det var i slutet av september som kränkningen som rubriceras som ofredande ska ha ägt rum och det var i centrala Tomelilla som mannen gick in i kvinnans bostad. Förutom att vara otrevlig sa flera kränkande saker som kvinnans barn hörde. Han ska också ha slagit henne och nu väntar alltså tingsrättsförhandlingar.

Mannen misstänks även för olaga hot, eftersom han genom att skriva meddelanden sagt att han skulle skada eller döda kvinnan.

Mannen har också erkänt brotten och även en polis, som var med om gripandet, har vittnat om att 40-åringen uppträtt hotfullt och agerat fysiskt mot målsäganden.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.