Man visade upp falska körkort vid poliskontroll

Tomelilla Artikeln publicerades

När mannen fastnade i en poliskontroll visade han upp två utländska körkort. Problemet var att båda var falska. Nu väcks åtal vid Ystads tingsrätt.

Det var vid en kontroll på Adelsbergsvägen i juni som den 30-årige mannen visade upp två olika körkort för polisen. Båda visade sig vara ogiltiga.

Samma sak hände sedan igen i mars i år, då polisen stannade mannen på Smalgatan. Denna gång försökte dock mannen bara komma undan med ett falskt körkort.

Nu väcks åtal vid Ystads tingsrätt, och åklagaren anser att mannen gjort sig skyldig till såväl olovlig körning som brukande av falsk urkund.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.