Misstänkta knivrånaren kan släppas på fri fot

Tomelilla Artikeln publicerades
Det var den 9 juli som Coop extra utsattes för ett rån.
Foto: Jenni Dahlgren
Det var den 9 juli som Coop extra utsattes för ett rån.

En omhäktningsförhandling mot den yngling som misstänks för två rån i Tomelilla tidigare i sommar ska hållas på fredag den 10 augusti. Detta blir något senare än tänkt då åklagaren begärt en förlängning av åtalstiden.

Den 20-årige mannen som misstänks för att ha rånat Macklivs och Coop extra i Tomelilla i sommar sitter fortfarande häktad och under torsdagen gick tiden ut för åklagaren att väcka åtal.

I onsdags begärde dock åklagare Titti Malmros förlängning av åtalstiden eftersom underlaget från brottsutredningen inte är klart. Bland annat ska en mobil inte ha hunnit tömmas på information och det finns fortfarande bevismaterial som inte har analyserats.

Det var den 12 juli som 20-åringen häktades, misstänkt för ett rån mot ST1 bensinmack den 27 juni samt ett rån den 9 juli mot Coop Extra i Tomelilla. Båda rånen utfördes av en maskerad och knivbeväpnad man.

Foto: Jenni Dahlgren

Den misstänkte mannen har själv hävdat att han är oskyldig. Från början satt även en lite yngre man frihetsberövad för medhjälp till rånet på macken. Han släpptes dock, men misstankarna kvarstår.

Titti Malmros begärde under onsdagen åtalsförlängning till den 23 augusti men först ska det alltså bestämmas om den misstänkte ynglingen ska fortsätta sitta häktad och om han ska ha fullständiga restriktioner i häktet eller inte. Något han har haft fram tills nu och som betyder att man är mer eller mindre avskuren från kontakt med omvärlden.