Nattvandrare pausar – men tänker komma tillbaka

Tomelilla Artikeln publicerades
Foto: Daniel Samuelsson

– Vi får ta en liten paus nu, men självklart kommer vi tillbaka. Det säger Angelica Larsson från Nattvandrarna Tomelilla efter helgens misshandel av en medlemmarna.

Samtidigt är gruppen tacksamma för allt de stöd de fått, inte bara lokalt utan från hela landet – och även från många ungdomar.

Det är i ett inlägg på Facebooksidan för Nattvandrarna Tomelilla som de aktiva i gruppen tackar för allt det stöd och den positiva respons man fått, efter den grova misshandeln av en nattvandrare i Tomelilla i lördags kväll vid 22.30-tiden.

Misshandeln har väckt uppmärksamhet inte bara i sydöstra Skåne utan i hela landet efter att även rikspress skrivit om händelsen.

”Vi är överväldigade av all fantastisk respons! Vi kan inte tacka er nog för detta! Så många som gillat, delat och kommenterat våra inlägg! Även ungdomar som skickat meddelande till oss att vår insats är viktig - det betyder såklart lite extra”, skriver gruppen.

Man förklarar vidare att det den närmsta tiden inte blir så mycket nattvandring – men att man hoppas på att man lite längre fram ska kunna komma igång igen – och då förhoppningsvis med fler deltagare.

– Det stämmer att vi får ta en liten paus just nu, men självklart kommer vi tillbaka. Det är för ungdomarna vi finns och kommer fortsätta med det, skriver Angelica Larsson från Nattvandrarna Tomelilla i ett sms till YA.

Polisen jobbar nu med ärendet, och bland annat förklarade chefen för lokalpolisområdet under måndagen att man har en del att gå på i utredningen.