Nybliven mamma åtalad för misshandel

Tomelilla Artikeln publicerades

Den nyblivna mamman skulle få egentid, men det slutade med fylleri, bråk och att hon knivskar sin man. Nu åtalas hon för misshandel.

Två dagar innan nyårsafton, nästan en månad hade gått sedan familjen kom hem från BB, skulle den nyblivna mamman få en egen dag. Hon fick skjuts till Malmö där hon träffade gamla kompisar. Efter två flaskor vin var hon rejält berusad när hon kom tillbaka strax efter midnatt. När hon ville fortsätta dricka försökte pappan att hålla henne borta från vinet. Hon ska då ha blivit aggressiv och örfilat sin make flera gånger, slitit av honom hårtussar och tagit strypgrepp på honom. Till slut står hon med två köksknivar i händerna och gör tre utfall mot honom som resulterar i ett skärsår på ett finger, ett hugg under vänster nyckelben och ett långt skärsår över bröstkorg och mage. Inget av såren är djupa och mannen lyckas fly ut till bilen varifrån han ringer 112.

Kvinnan, som är i 20-årsåldern, tar antidepressiva medel och flera personer vittnar om att hon kan bli aggressiv, speciellt i samband med alkohol. Kvinnan själv säger att paret bråkat tidigare, men att de haft det mycket bra den senaste tiden då ingen alkohol varit inblandad på grund av graviditeten.

Kvinnan åtalas nu för misshandel vid Ystads tingsrätt.