Publiken svek Heaven or Shells gala

Tomelilla Artikeln publicerades

Publiken svek Heaven or Shells stödgala på Alunbruket. Det stora artistuppbådet plus visning av den prisade dokumentärfilmen Split Estate lockade bara 500 besökare.

Split Estate har nyligen nominerats till en Emmy award för research i kategorin nyhets & dokumentärfilm.

Biobesökarna fick efter filmen träffa filmaren och producenten Debra Andersson som ställde upp på en frågestund.

– Jättebra, säger Lotta Nordstedt en av de ansvarige för stödprojektet. Det här är en film som alla borde se.

Trots att det inte kom 5 000 personer som arrangören önskat är man nöjd eftersom uppslutningen av artister var så bra.

Publiken kunde njuta av allt från folkmusik, blues, jazz och rock till opera och humor. Och till det god mat eller kaffe med dopp som serverades från en kiosk intill dansbanan.

Glimminge Plugg spelade hela tiden på Alunbrukets tillfälliga galleri och spelade 50-tals jazz, swing och be-bop. Mycket populära.

Tomas och Ann-Britt Pettersson kunde inte komma på ett bättre sätt att protestera mot gasborrning än genom att sitta pall i galleriet i varsin vilstol och lyssna på just Glimminge Plugg som de tycker är toppen.

Operasångerskan Marianne Mörk visade att hon båda kan sjunga bra och vara rolig men Adde Malmberg tog priset.

Han lyckades få fram publiken på dansgolvet och skapa en närhetskänsla med de flesta.

Adde Malmberg kan konsten att få folk att skratta och är så kul och träffsäker i det han säger. Han ser detaljer i vardagen som säkert även vi vanliga ser men han kan konsten att sätta ord på just det "sjuka" i dessa detaljer.

– Artisterna var mycket bra, säger Lotta Nordstedt. Och jag skulle bli förvånad om inte tjejbandet Skilla kommer att bli stora en dag. Det märktes i söndags när vi skulle städa och plocka ned allt, att det var miljömänniskor som varit här för det fanns nästan inget skräp på marken.
.