Ranelid viger igen på trädgårdsmässan

Tomelilla Artikeln publicerades
Björn Ranelid vid förra årets mässa.
Foto: Gunnel Persson
Björn Ranelid vid förra årets mässa.

Den första trädgårdsmässan i Lunnarp i fjor blev en succé. I maj är det dags för andra upplagan av Österlen Garden show – med fler utställare och även denna gången med Björn Ranelid som vigselförrättare i det gröna.

Den 11 och 12 maj är det dags för andra upplagan av Österlen Garden Show – Lunnarps BK:s satsning på en riktig trädgårdsmässa på Österlen.

Det var i maj i fjor som idrottsklubben efter lång och omfattande planering sjösatte sin satsning på ett stort evenemang – en trädgårdsmässa med många olika utställare, föredrag och matställen, och med flera kända namn som dragplåster – däribland Björn Ranelid som förrättade vigslar i det fria inför publik, i ett speciellt iordningställt trädgårdsrum.

Mässan gick bra och föreningen upprepar konceptet i år också – med ännu fler utställare och med fler olika matvagnar till food courten, berättar projektledaren Anna Stjernfeldt:

– Vi har redan ett 60-tal olika utställare, fler än i fjor, exklusive matvagnarna. Vi kommer att använda en större yta vid idrottsplatsen i år.

Folkkära trädgårdsexperten Gunnel Carlsson höll föredrag förra gången - och återkommer i år.
Foto: Österlen Garden Show
Folkkära trädgårdsexperten Gunnel Carlsson höll föredrag förra gången - och återkommer i år.

Flera kända namn är redan klara: trädgårdsexperten och författaren med mera Gunnel Carlsson återkommer, liksom Peter Englander från Simrishamn, och det blir dubbelt upp i tv-kändisar som heter Taylor – både kocken Tareq Taylor och trädgårdsmästaren John Taylor.

Och även i år kommer Björn Ranelid att vara på plats och förrätta vigslar. En vigsel är inplanerad hittills, berättar Anna Stjernfeldt:

– Är det fler par som är intresserade kan vi ordna det!

Österlen Garden Show äger rum i parken vid idrottsplatsen i Lunnarp och på själva idrottsplatsen.