Socialdemokraterna väljer att gå i opposition

Tomelilla Artikeln publicerades
Sara Anheden, ordförande Socialdemokraterna Tomelilla.
Foto: Jenni Dahlgren
Sara Anheden, ordförande Socialdemokraterna Tomelilla.

Efter att Socialdemokraterna inte fick något gehör för att bilda ett majoritetsstyre tillsammans med Centerpartiet väljer man nu att gå i opposition. ”Det krävs två för att dansa tango”, säger Sara Anheden, ordförande för Socialdemokraterna i Tomelilla. Vem som ska bli oppositionsråd är däremot inte bestämt.

Tomelilla

Som YA berättat om står det stilla när det gäller Tomelillas framtida styre. Åtminstone har ingen meddelat offentligt hur den kommande mandatperioden ska styras, dock har Moderaterna och Centerpartiet i förra veckan sagt att det pågår förhandlingar om ett fortsatt minoritetsstyre bestående av alliansen och eventuellt Miljöpartiet. Nu meddelar S att man går i opposition under den kommande mandatperioden.

– Vi har övervägt valresultatet, men när alliansen redan innan valet sagt att de har för avsikt att styra kommunen i minoritet under ytterligare fyra år, och vi inte fått till något möte, har vi tagit ställning att gå i opposition den kommande mandatperioden, säger Sara Anheden.

Hon bekräftar nu att det var Centerpartiet man ville bilda majoritetsstyret, men säger att det i nuläget inte är bestämt vem som ska få oppositionsposten.