Stal under prövotid men dömdes bara till skyddstillsyn

Tomelilla Artikeln publicerades
Stockholms tingsrätt.
Stockholms tingsrätt.

Först togs kvinnan in av polisen i Stockholm med narkotika på sig. Fyra månader senare greps hon efter att ha stulit varor på en H&M-butik. Nu har dom fallit i Stockholms tingsrätt.

Den 50-åriga kvinnan, som är hemmahörande i Tomelilla kommun, var sedan tidigare känd av polisen för en rad brott när hon i juli förra året togs in av polisen i Stockholm med 40 narkotikaklassade tabletter i fickan.

Drygt fyra månader senare greps hon igen, på H&M-butiken på Långholmsgatan i Stockholm, efter att ha plockat på sig varor till ett värde av 194 kronor.

Kvinnan erkände båda gärningarna.

Med tanke på att kvinnan hade begått brotten under en tid då hon befann sig under prövotid för liknande brott var påföljden fängelse ett tänkbart alternativ.

Men tingsrätten i Stockholm valde att istället ta hänsyn till att kvinna sedan en tid tillbaka genomgick en frivillig behandling för sitt narkotikamissbruk, något hon skulle fortsätta att göra i ett år framåt.

Kvinnan hävdade också att hon i och med detta hade brutit med sitt tidigare, missbrukande umgänge och att hon inte hade för avsikt att återvända till Stockholm efter att behandlingen var avslutad.

Mot bakgrund av detta fattade tingsrätten beslutet att även denna gång döma kvinnan till skyddstillsyn, med tillägget att hon ska fortsätta behandlingen för sitt missbruk.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.