Stoppad utan körkort och drogpåverkad – fem gånger på två månader

Tomelilla Artikeln publicerades

Inom loppet av två månader stannades mannen fem gånger av polis, efter att ha kört bil utan körkort. Nu väcks åtal vid Ystads tingsrätt.

Första gången mannen, som är i 40-årsåldern, stoppades av polis var den 14 februari, på Bangatan i Tomelilla. Utöver att han då saknade körkort visade prover att han hade amfetamin samt cannabis i blodet.

Redan en vecka senare var det dags igen, då mannen fastnade i en kontroll i Sjöbo kommun. Även denna gång med narkotika i blodet.

Sedan dess har mannen stoppats vid ytterligare tre tillfällen, fram till i mitten av april. Två av gångerna har testar visat att han varit drogpåverkad.

Nu har en stämningsansökan lämnats in till Ystads tingsrätt. Där yrkar åklagaren på att mannen ska dömas för grov olovlig körning vid samtliga fem tillfällen. Utöver detta misstänks mannen för upprepat rattfylleri och ringa narkotikabrott.

Den åtalade har erkänt brott vid samtliga tillfällen förutom ett, då han hävdar att han aldrig hade kört bil när polisen grep honom den 24 februari.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.