Tågkur krossades för tredje gången i sommar

Lunnarp. Artikeln publicerades
Det är tredje gången i sommar som någon eller några slagit sönder tågkuren. Så här såg det under torsdagen.
Foto: Jenni Dahlgren
Det är tredje gången i sommar som någon eller några slagit sönder tågkuren. Så här såg det under torsdagen.

Skadegörelsen i Lunnarp slår nya rekord. Precis när en ny glasruta satts in i pågatågets kur, krossades den åter natten till torsdag. Nu har flera Lunnarpsbor fått nog.

I sommar har inte bara skadegörelsen i Tomelilla, utan även i Lunnarp nått nya höjder. Bara dagar efter att en ny glasruta i kuren på pågatågsstationen satts in efter den senaste skadegörelsen inträffade det på nytt. Nu är det tredje gången som tågkuren utsatts för skadegörelse, bara i sommar.

En bybo som hört av sig till Ystads Allehanda hörde den senaste attacken.

– Precis när jag skulle lägga mig strax före klockan 11 hördes ett bankande, som troligtvis var när kuren slogs sönder. Längre bort på perrongen låg i morse en sten som man kanske har använt som tillhygge, säger Lunnarpsbon som inte vill träda ut med namn av rädsla att kanske själv drabbas av skadegörelse.

– Det här är bara så tråkigt!

Förra gången en liknande händelse inträffade var för omkring tre veckor sedan och även busskuren borta vid väg 11 har klottrats ner under sommaren. Och förra veckan vandaliserades lekplatsen i Lunnarp på nytt genom att någon tagit sin in på lekplatsen och brutit loss brädor som man sedan lämnat kvar på platsen.