Tatuerare kan straffas

Tomelilla Artikeln publicerades

Miljöförbundet känner inte till skönhetssalongen Style Company. Nu riskerar ägaren Ines Kupfer en miljösanktionsavgift.

Alla som startar en skönhetssalong, där det finns risker för blodsmitta, måste anmäla sitt företag till miljöförbundet. Någon anmälan från Ines Kupfer som driver Style Company har inte inkommit till Ystad-Österlenregionens miljöförbund.

– Vi är enligt lagen skyldiga att kontakta företagaren om verksamheten kommer till vår kännedom, därefter måste vederbörande lämna in en ansökan som vi ska ta ställning till, säger Ulf Olsson på miljöförbundet.

Inte professionell

Sedan ska verksamheten prövas och Style Company riskerar nu en miljösanktionsavgift.

– Vi måste också få in en ritning över lokalen och göra en besiktning på stället. De som driver verksamheten ska känna till verksamheten bättre än vad vi gör och minimera riskerna, säger Ulf Olsson.

Enligt Ines Kupfer så visste hon inte om att hon behöver anmäla sin verksamhet till miljöförbundet.

– Det hade jag ingen aning om. Jag är från Tyskland och där har vi inte sådana regler. Jag har anmält mitt företag till skatteverket och det trodde jag räckte. Men nu ska jag göra det och har fått hjälp med vilka papper jag ska skicka in, säger Ines Kupfer.

Hon säger också att hon inte är en professionell tatuerare och att hon alltid talar om det för kunderna inför tatueringen.

– Jag har inte tatuerat så länge, jag driver framför allt en skönhetssalong, därför tar jag också bara 400 kronor i timmen, säger Ines Kupfer.