Tosselilla Sommarland ska bli rökfritt

Tomelilla Artikeln publicerades

Barnen ska inte längre behöva hitta fimpar i sandlådorna. Nu inför Tosselilla Sommarland rökförbud i hela parken.

Besökare har under en längre tid sagt till om att Sommarlandet borde vara rökfritt. Nu har ledningen till slut tagit beslutet.

– Det har tidigare känts svårt eftersom att det är en sådan stor park men nu känns beslutet helrätt. Alla var överens om att det inte var lönt att skjuta på det längre. Vi riktar ju oss framförallt till barn och de ska inte behöva hitta fimpar när de är här, säger Tommy Bauer, driftchef på Tosselilla Sommarland.

Det kommer finnas tre små rökzoner i områden som inte är så synliga och rökförbudet gäller även vattenpipor.

– Vi kan inte alltid veta vad som finns i vattenpiporna och det känns inte okej. Med ett brett rökförbud så löser vi även det problemet. Då får vi med allt, säger Tommy Bauer

Förutom recensioner från besökare och städbelastningen på personalen så har även den torra sommaren gjort att beslutet om rökförbud nu togs.

– I kombination med att brandrisken har ökat överallt så har såklart tanken om ett rökförbud stigit allt mer, och nu gjorde vi det helt enkelt. Till helgen kommer skyltar att sättas upp och vi kommer också sprida informationen i våra kanaler som Facebook och Instagram