Träd på väg att falla över vägen: ”Fruktansvärt farligt!”

Brösarp Artikeln publicerades
Väg 1607 har fallfärdiga träd som riskerar falla över trafikanterna.
Foto: Mark Hanlon
Väg 1607 har fallfärdiga träd som riskerar falla över trafikanterna.

Flera askar har fallit, eller är på väg att falla, över vägen mellan Brösarp och Bertilstorp. De lutar nu brant mot andra träd och det är bara en tidsfråga innan de rasar i backen.

Det är ingen tvekan om att de lutande träden mellan Brösarp och Bertilstorp, i höjd med skylten mot Carlskärrs by, när som helst kommer att falla över vägen. På grund av den stora trafikfaran ringde Bo Lif som bor i närheten upp polisen som i sin tur skulle meddela Trafikverket.

Under fredagen vid ettiden har fortfarande inget hänt och Bo Lif tycker det är upprörande och snudd på tjänstefel.

– Jag har arbetat med skog i hela mitt liv. Det här är fruktansvärt farligt för trafikanterna och man kan inte vänta med att ta ner de här träden, säger Bo Lif.

Om man tar en närmare titt ser man att det är flera askar som likt plockepinn fallit åt samma håll, det vill säga snett över vägen, men som inte kunna falla hela vägen då de hålls upp av ett träd som även det håller på att falla på grund av tyngden.

– Det kör mycket trafik här, så man blir ju upprörd över att inget händer. Det räcker att någon av grenarna från träden rasar så kan det bli en mycket farlig situation för trafikanten.

Bo Lif är mycket kritisk till att Trafikverket inte agerar skyndsammare.
Foto: Mark Hanlon
Bo Lif är mycket kritisk till att Trafikverket inte agerar skyndsammare.

Han har dock varnat alla grannar och en kommuninvånare har även hon skickat ett mejl till kommunen om den farliga situationen.

På Trafikverket är man först tveksam till vem som äger vägen, men efter att ha kollat upp det säger presskommunikatör Joanna Ljunggren att väg 1607 är statens väg, och att Trafikverket nu upprättat ett ärende.

– Vi kommer att åka ut på platsen på måndag morgon och titta hur det ser ut, säger Joanna Ljunggren.

Hon säger att Trafikverket inte kan ta ner träd hursomhelst utan att man har en del regler att följa.

– Träden kan tillhöra en markägare eller kommunen, då blir det de som får bestämma hur de ska göra. Men är träden ute i luftrummet, eller står nära själva vägen kan vi fatta beslutet. Det låter lite träigt men man måste bena ut vems ansvaret är.