Trafikljus lagas inte före helgen

Tomelilla Artikeln publicerades
Fel på trafiksignalen i korsningen vid Bo Ohlsson i Tomelilla.
Foto: Ulrika Wangel
Fel på trafiksignalen i korsningen vid Bo Ohlsson i Tomelilla.

Den efterlängtade reparationen av de vandaliserade trafiksignalerna i korsningen vid Bo Ohlsson blir inte av före helgen, utan först på måndag. Det är en försenad leverans av utrustning som gör att ljusen i den omdiskuterade korsningen förblir släckta lite till.

Sedan styrskåpet till trafiksignalerna i det hårt trafikerade korset vid Bo Ohlsson i Tomelilla vandaliserades för några veckor sedan har ljusen varit släckta.

Trafiken har flutit någotsånär för det mesta, men för fotgängare har det ibland tagit tid att ta sig över. En del trafikanter har upplevt situationen i korsningen som osäker, en krock mellan en personbil och en lastbil har ägt rum och YA har även fått uppgift om incidenter då olyckan varit nära.

Det har också varit diskussioner om hur korsningen borde vara utformad, och om vilka regler som gäller, bland annat på grund av en tidigare – felaktig men nu ändrad – uppgift i YA:s pappers- och nätupplaga. Rätt är, vilket ju också framgår av skyltarna på plats i korsningen, att det är huvudled i riktningen Ystad-Simrishamn, och att trafik från Malmöhållet och från centrum/stationen ska lämna företräde.

Häromdagen meddelade Trafikverket att man hoppades få igång ljusen under fredagen.

Men under fredagen uppgav Trafikverkets projektledare för YA att så inte blir fallet. På grund av att en låsanordning till anläggningen blivit försenad kan ljusen inte komma igång förrän på måndag 27 augusti.