Trafikljusen igång igen – men ny skadegörelse

Tomelilla Artikeln publicerades
När Trafikverkets personal kom till platsen på måndagskvällen såg det ut så här.
Foto: Trafikverket
När Trafikverkets personal kom till platsen på måndagskvällen såg det ut så här.

Nu är trafikljusen i ”Taxikorset” vid Bo Ohlsson igång igen. Men de har inte fått vara ifred helt för skadegörelse – en av tryckknappslådorna sparkades ner i måndags kväll och fick lagas av Trafikverket.

Under måndagen sattes trafikljusen i korsningen vid Bo Ohlsson igång igen. Trafiksignalerna har varit släckta i drygt tre veckor efter att styrboxen i närheten av korsningen vandaliserades vid två tillfällen med bara några dagars mellanrum.

Under måndagen hade Trafikverket fått även en sista försenad del till det nya skåpet och ljusen sattes igång, till glädje för många, och kanske till förtret för de trafikanter somt tyckt att korsningen var bättre utan trafikljus – hur korsningen egentligen borde fungera har varit ett livligt debatterat ämne på exempelvis Vägnätet Österlen på Facebook.

Men det dröjde inte länge innan någon var framme igen för att ägna sig åt förstörelse. Under kvällen fick Trafikverket in ett nytt larm från korsningen.

– Denna gång hade de sparkat ned tryckknappslådan, säger Trafikverkets projektledare Van Thai.

Tekniker kom och lagade lådan som satt på en stolpe på östra sidan av korsningen. Från Trafikverkets sida är man hjärtligt trötta på förstörelsen – och hoppas på att eventuella vittnen till skadegörelsen under måndagen hör av sig till polisen, uppger Van Thai.