Sju personer misstänkta – efter bråk på boende

Tomelilla Artikeln publicerades

Det blev en stökig onsdagskväll för polisen sedan flera personer på ett boende orsakade skadegörelse och bråk.

Sju personer under 18 år är nu misstänkta för skadegörelse.

Tre personer greps i samband med stökigheter på ett boende för ensamkommande i Tomelilla. Det var vid 18-tiden på onsdagskvällen som några på boendet, som ligger i utkanten av tätorten, blev osams av olika anledningar.

– Det ska ha blivit bråk om regler, förmåner och krav, och man var inte överens med personalen, säger kommunpolis Malin Sjöblom.

Hon säger att en del av inredningen som några bord och stolar blev förstörda, några rutor krossades och två parkerade bilar utanför boendet utsattes också för någon form av skadegörelse.

– När polisen kom till platsen hade de som misstänks för skadegörelsen lämnat boendet och det var lugnt på platsen.

Men senare på kvällen kom personerna tillbaka och det blev stök igen. Detta då man försökte att reda ut händelsen tidigare på kvällen.

– Då ringde man upp polisen igen. Och när polisen försökte att hindra någon av de inblandade att lämna platsen igen så blev det oroligt och lite kaosartat.

Tumultet ledde till att tre personer greps. Den ene för våldsamt motstånd, den andre för våldsamt motstånd och våld mot polisman och den tredje för våldsamt motstånd och försök till våld mot polisman. Och sammanlagt sju personer under 18 år är alltså misstänkta för skadegörelsen.

Det är oklart om alla bor på boendet men enligt Malin Sjöblom handlar det om ett internt bråk då alla har någon slags anknytning till boendet.

Nu ska polisen utreda händelsen och de som greps är frigivna.