En person avled efter olyckan på väg 11

Lunnarp Artikeln publicerades
Kollisionen ledde till ett stort uppbåd av räddningstjänst, ambulanser och polis vid väg 11 i Lunnarp.
Foto: Ulrika Wangel
Kollisionen ledde till ett stort uppbåd av räddningstjänst, ambulanser och polis vid väg 11 i Lunnarp.

Två bilar frontalkrockade klockan 13:03 på väg 11 vid Lunnarp mellan Tomelilla och Simrishamn.

Vägen var helt avstängd i över en timme. Tre personer skadades i olyckan, två av dem allvarligt. Polisen meddelade på torsdagskvällen att en av de inblandade hade avlidit.

Polis, ambulans och räddningstjänst fick strax efter 13-tiden rycka ut till väg 11 efter en olycka där två bilar frontalkrockat, i östra delen av Lunnarps tätort strax väster om utfarten från mejeriet.

Räddningstjänsten fick skära upp bilarna för att kunna ta ut de tre personer som fanns i fordonen, som blev kraftigt demolerade i krocken. Bildelar hade också spridits ut över vägen och omgivningen.

Tre personer fördes till sjukhus med ambulans och bilarna bärgades från platsen, enligt polisens ledningscentral.

Foto: Ulrika Wangel

– Två personer är svårt skadade, den tredje lindrigt skadad, sa Per Lindén, sjukvårdsledare till YA efter att ambulanserna åkt iväg.

Senare under eftermiddagen meddelade Region Skåne i ett pressmeddelande att två personer, en man och en kvinna i 70-årsåldern som förts till Ystads lasarett vårdades för allvarliga skador, medan en man i 25-årsåldern förts till SUS i Lund, med ospecificerat skadeläge.

Polisen meddelade på torsdagskvällen att mannen i 70-årsåldern avlidit. Hans anhöriga är underrättade.

– Vi gör en utredning om vårdslöshet men vi har ingen misstänkt i nuläget, säger Anders Ohlsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Ystad.

– I nuläget vet vi för lite. Det är en frontalkrock, men vem som kommit över på fel sida vet vi inte, det får utredning visa.

Efter olyckan fick vägen saneras från olja. Klockan 14:40 meddelade Trafikverket att vägen åter var öppen för trafik.