Valskyltar vandaliserade på flera håll i kommunen

Tomelilla Artikeln publicerades

Valskyltar har blivit vandaliserade eller stulits på flera håll i kommunen. Det var på onsdagsmorgonen som flera partier upptäckte att deras skyltar förstörts. Och på ett ställe hade alla skyltar försvunnit helt.

I Onslunda låg en av Socialdemokraternas affischer sönderslagen på marken, i Skåne-Tranås var Vänsterpartiets skylt borta, i Spjutstorp hade någon rivit bort Stefan Löfvéns ansikte från affischen och vid folkhögskolan i Tomelilla hade en affisch - oklart till vilket parti men av utseendet på resterna sannolikt inte S eller V – slitits bort helt.

På onsdagsmorgonen syntes en omfattande förstörelse av valskyltar på flera håll.

Mittemot folkhögskolan i Tomelilla hade en affisch försvunnit.
Foto: Ulrika Wangel
Mittemot folkhögskolan i Tomelilla hade en affisch försvunnit.

Men på platsen för den kanske mest uppseendeväckande skadegörelsen mot valaffischerna syntes ingenting – eftersom varenda skylt vid församlingshemmet i Tomelilla var helt borta utan ett spår.

– Det verkar som någon haft en mycket upptagen natt, säger Linda Ekelund från Vänsterpartiet i Tomelilla, som upptäckte de förstörda skyltarna på morgonen i Onslunda och Spjutstorp.

Även Socialdemokraterna hade upptäckt vandaliseringen. Enligt de partier YA varit i kontakt med kommer det hela att polisanmälas.

 

Valskyltar har vandaliserats på flera håll i Tomelilla kommun.
Foto: Linda Ekelund
Valskyltar har vandaliserats på flera håll i Tomelilla kommun.

Även andra orter i sydöstra Skåne har varit drabbade av valaffischsabotage – både i Sjöbo, i Sövestad och i Simrishamns kommun har skadegörelse på valskyltar anmälts.