Världens enda höghjulingsbutik har öppnat

Tomelilla Artikeln publicerades
2013 startade Per-Olof Kippel sitt företag Standard Highwheels. Nu har han också öppnat en butik.
Foto: Sprisse Nilsson
2013 startade Per-Olof Kippel sitt företag Standard Highwheels. Nu har han också öppnat en butik.

Tomelillas och i synnerhet Trydes hipsterfaktor mångdubblades när Per-Olof Kippel öppnade höghjulingsbutik på Kärngatan under fredagen. Han hoppas på renässans för den farliga men spännande cykelmodellen.

Med ett med Trydemått mätt mycket stort mediauppbåd på plats öppnade arkitekten, entreprenören och höghjulingsentusiasten Per-Olof Kippel på fredagseftermiddagen sin butik - där han nu kommer att visa, sälja och hålla reservdelar till sina nytillverkade cyklar av märket Standard Highwheels.

– Att cykla höghjuling är som känslan man hade när man lärde sig cykla, precis i början, innan det blev rutin. Men när man cyklar höghjuling kan det inte bli rutin - då ramlar man. Det är nästan som meditation, man kan bara göra det, och inte tänka på något annat än att cykla.

Cykeltillverkningen och butiken i Tryde är unika i sitt slag i världen - det finns visserligen andra som tillverkar höghjulingar, men då är det tillverkning av enstaka specialbeställda exemplar, inte serietillverkning.

I Kippels planer finns nu också att tillsammans med medcyklisten Mattias Nordström på allvar dra igång ett svenskt landslag i tävlingscykling på höghjuling, berättade han för invigningsgästerna. Än så länge utgör de två hela laget.