Trelleborg

Kim Walls familj vädjar till allmänheten

Trelleborg Artikeln publicerades
30-åriga Kim Wall från Trelleborg sågs senast i torsdags kväll då hon befann sig på en ubåt utanför Köpenhamn.
Foto:Tom Wall
30-åriga Kim Wall från Trelleborg sågs senast i torsdags kväll då hon befann sig på en ubåt utanför Köpenhamn.

Kim Walls föräldrar och bror har skrivit ett brev de uttrycker att de vill få visshet om Kims öde.

Det var i det danska tv-programmet ”Efterlyst” som familjen på torsdagen uppmanade allmänheten att hjälpa polisen i sökandet. Brevet är en vädjan att lämna upplysningar som kan hjälpa till att få fram sanningen om vad som hänt Kim.

– Vi önskar inget hellre än att få Kim tillbaka i levande livet, men inser att den chansen är ytterst liten. Låt oss då i alla fall få vetskap om vad som hänt, skriver familjen bland annat.

Här är brevet i sin helhet:

"Vi – Kim Walls föräldrar och bror – upplever just nu de värsta dagarna i våra liv. Ingen kan föreställa sig vad vi går genom. Kim har arbetat på många farliga platser i sin journalistiska gärning, och vi har många gånger oroat oss för henne. Att något skulle kunna ske i Köpenhamn, bara några få mil från barndomshemmet, kunde vi överhuvudtaget inte tänka oss.

Nu ser det ut som om det värsta har inträffat. Därför vill vi – Ingrid, Joachim och Tom Wall – vädja till alla som på något sätt kan hjälpa oss att få kunskap i vad som skett. Vi har stort förtroende för polisens sätt att arbeta, och vi hoppas innerligt att allmänheten vill bidra med upplysningar som kan föra ärendet framåt. Ta kontakt med polisen i Köpenhamn eller Malmö och bidra med era iakttagelser.

Vi önskar inget hellre än att få Kim tillbaka i levande livet, men inser att den chansen är ytterst liten. Låt oss då i alla fall få vetskap om vad som hänt.

Ingrid, Joachim och Tom Wall, Trelleborg 17 augusti 2017. "