TT-Ekonomi

Handelssamtal mellan USA och Kina avslutade

TT-Ekonomi Artikeln publicerades

USA och Kina har slutfört två dagars handelssamtal. Under samtalen i Washington har delegationerna "utbytt åsikter om hur rättvisa, balans och ömsesidighet i de ekonomiska relationerna" ska uppnås, skriver Vita huset i ett uttalande. Några slutsatser av mötet presenterades inte.(TT)

USA och Kina har slutfört två dagars handelssamtal. Under samtalen i Washington har delegationerna "utbytt åsikter om hur rättvisa, balans och ömsesidighet i de ekonomiska relationerna" ska uppnås, skriver Vita huset i ett uttalande.

Några slutsatser av mötet presenterades inte.

Samtidigt som samtalen hölls trappades handelskriget mellan de två länderna upp ytterligare ett snäpp när USA införde tullar på kinesiska varor till ett värde av 16 miljarder dollar. Kina svarade genast med tullar för motsvarande belopp på amerikanska varor.

Sedan konflikten tog fart har länderna infört tullar för 50 miljarder dollar mot varandra.

USA har riktat in sig på Kinas industri och de amerikanska tullarna berör bland annat halvledare, plaster och kemikalier. Kina svarade med tullar på bland annat ikoniska amerikanska produkter som Harley Davidson-motorcyklar och asfalt.

Kinas handelsdepartement säger i ett uttalande att man misstänker att de amerikanska tullarna bryter mot världshandelsorganisationen WTO:s regler och att man kommer att anmäla dem.