TT-Feature

"Altered carbon" får ny säsong utan Kinnaman

TT-Feature Artikeln publicerades

Netflix-serien "Altered carbon" återkommer med en andra säsong, där Joel Kinnamans rollfigur Takeshi Kovacs i stället kommer att spelas av skådespelaren Anthony Mackie, skriver Deadline. I sci-fi-serien, som är baserad på Richard K.(TT)

Netflix-serien "Altered carbon" återkommer med en andra säsong, där Joel Kinnamans rollfigur Takeshi Kovacs i stället kommer att spelas av skådespelaren Anthony Mackie, skriver Deadline.

I sci-fi-serien, som är baserad på Richard K. Morgans roman med samma namn, kan nämligen människors medvetande flyttas över till nya kroppar. Kinnaman svarade kryptiskt på frågan om han skulle kunna tänka sig att återkomma i samma roll vid en eventuell andra säsong redan vid seriens premiär.

– I den värld där serien utspelas har den fysiska kroppen inte samma betydelse. Allt finns lagrat på ett chip, så man kan byta kropp, sade han till TT.

Anthony Mackie är mest känd för rollen som Sam Wilson i Marvel-filmserierna "Captain America" och "Avengers". Joel Kinnaman är aktuell i Amazons nya serie "Hanna", där han återförenas med skådespelerskan Mireille Enos, som han spelade mot i "The Killing".