TT-Feature

"Inte vem som helst som får dejta 23 tjejer"

TT-Feature Artikeln publicerades

Han anmäldes till programmet av sin mamma, men svärmorsdrömmen och nya "Bachelor"-profilen David Möller verkar krossa många hjärtan i årets upplaga av dejtingprogrammet. - Jag kan inte avslöja för mycket, men det är fullt med kärlek, säger han till TT.(TT)

Årets "Bachelor"-profil heter David Möller, är 33 år och från Göteborg. Programmets producent kallar honom "den perfekta mannen", men David Möller var först inte alls inställd på att åka till Grekland för att dela ut rosor till vackra kvinnor och krossa hjärtan på löpande band.

– Det var mamma som tyckte att jag skulle passa in i rollen och jag tror hon tänkte att det skulle vara ett roligt äventyr. Först blev jag arg och frågade "vad håller du på med?". Men både min bästa kompis och en kollega tyckte att jag skulle tacka ja, så jag åkte upp till Stockholm och träffade produktionen och sedan var det klart, säger David.

Singel i fem månader

Han beskriver upplevelsen som otrolig, men också en stor utmaning att under två månader försöka hitta kärleken framför tv-kamerorna på en grekisk ö. Singel hade David Möller då bara varit i fem månader.

– Det tog slut runt jul och programmet började spelas in i maj. Jag tänkte att om det finns någon chans att hitta kärleken så är det väl i ett sådant här tv-program, där det är hela syftet, säger han.

Tuff uppväxt

Efter en vad han beskriver som tuff uppväxt på Hisingen valde David bort ett liv i skuggan av droger och kriminalitet för att i stället bli polis. Han tror att hans bakgrund och yrke kan komma till nytta nu när han kommer att bli "Bachelor-David" med hela Sverige.

– Jag tror att man har mycket gratis som polis. När jag har på mig uniform är det många som tittar på en och kommer fram och vill prata. Skillnaden nu blir väl att när jag tar av den så kommer folk fortfarande att titta och peka. Men jag kommer nog inte att googla mig själv under tiden som programmet sänds. Jag vill fokusera på det positiva.

TT: Varför är du en bra "Bachelor"?

– Det är inte vem som helst som får dejta 23 tjejer samtidigt. Jag har försökt vara mig själv så att de ska få en rättvis bild av mig. Det är inte bara jag som ska välja dem utan de ska ju välja mig också.

"Bachelor - När leken blev allvar" har premiär i Sjuan och på TV4 Play den 15 oktober.