TT-Feature

Kanye och Trump i fokus i "SNL"

TT-Feature Artikeln publicerades

Var det någon som trodde att veckans mesta "bromance" skulle gå "Saturday night live" förbi? Knappast. Mötet mellan Kanye West och Donald Trump var förstås för bra för att inte skildras i USA:s största satirprogram. Kanye + Trump = sant?(TT)

Kanye + Trump = sant? Ända sedan Kanye West träffade Donald Trump i Washington i veckan har deras möte varit en redig snackis och amerikanska medier har skrivit åtskilliga spaltmeter om den minst sagt goda stämningen mellan dem båda.

På lördagskvällen plockade förstås även satirprogrammet "Saturday night live" upp tråden och lät en stor del av avsnittet handla om hiphopstjärnans och den amerikanske presidentens märkliga träff.

Baldwin som Trump

Därmed återvände Alec Baldwin till sin hyllade roll som Trump, en tolkning han gjort många gånger tidigare och som fått presidenten att se rött ett flertal gånger. West spelades av Chris Redd som i sin roll bland annat i sann Kanye-anda hävdade att "tiden är en myt" och att han flugit till inspelningen med hjälp av kraften i sin Trump-keps.

Baldwins Trump konstaterade å sin sida efter "Kanyes" självgoda tirad: "Åh herregud, han är en svart version av mig!".

Svor och kramades

Det verkliga mötet mellan dem båda, som ägde rum i torsdags, var tänkt att handla om fängelsereformer eftersom ämnet har engagerat både West och hans fru, realitystjärnan Kim Kardashian West. Men det tv-sända mötet kom i stället att utveckla sig till i mångas tycke kanske det mest ovanliga i Vita husets historia, där West såväl svor som pratade om sin bipolaritet och kastade sig om halsen på presidenten.

En ovanligt fåordig Trump reagerade på mötet med förtjusning:

– Jag älskar den här killen. Det här var verkligen något speciellt, sade han.