TT-Feature

Många sexofredanden under Malmöfestivalen

TT-Feature Artikeln publicerades

Under Malmöfestivalens tre första dagar har 18 fall av sexuella ofredanden mot flickor och unga kvinnor polisanmälts. I tolv av fallen har en misstänkt gärningsman gripits. - Vi arbetar väldigt aktivt för att stävja sexuella ofredanden.(TT)

Under Malmöfestivalens tre första dagar har 18 fall av sexuella ofredanden mot flickor och unga kvinnor polisanmälts. I tolv av fallen har en misstänkt gärningsman gripits.

– Vi arbetar väldigt aktivt för att stävja sexuella ofredanden. Vi samarbetar med ordningsvakter och har även civil personal i gång, säger Nils Norling, presstalesperson på Malmöpolisen.

Gratisfestivalen pågår i totalt åtta dagar på flera platser i centrala Malmö. I fjol anmäldes totalt 18 fall av sexuella ofredande och 9 gärningsmän kunde gripas, skriver Sydsvenskan. Redan under årets tre första festivaldagar har således antalet anmälningar tangerats.

– Förra årets debatt om att kvinnor inte kan befinna sig i folkhav utan att utsättas för sådant här har fått effekt, säger Norling.

De utsatta är i 25-årsåldern ner till yngre tonåren. De manliga förövarna, som alla har släppts men misstankarna mot dem kvartstår, är i åldern 16 till 40 år.