TT-Feature

Petter satte Mosebacketerassen i gungning

TT-Feature Artikeln publicerades

- Jag har längtat efter det här - i 20 år, vrålade Petter ut över publiken som svarade med jubel. Under fem kvällar intar Petter Mosebacketerassen i Stockholm för att fira sitt jubileumsår och publiken var med och satte feststämningen.(TT)

Efter bara några låtar var augustihimmeln, som nyss hade tonat från ljusblått till rosa, nästan helt svart. Och från scenen fick Petter och hans ständige kompanjon Eye n' I publiken att, precis som för två decennier sedan, taktfast svaja med till musiken med en arm i luften. Och händerna i taket, så klart.

– Alla ska hoppa. Även ni som är för gamla och ni som är för balla, ropade Eye N' I och publiken gjorde just det.

Det var inte bara Henrik "Eye n' I" Blomqvist som gästade Petter och hans band under jubileumssviten på Mosebackes första kväll. Carolina Wallin Perez, Molly Sandén och Sami dök alla upp på scenen.

Med fokus på sitt musikaliska 2017 och 2018 bjöd Petter på låtar som "Tänd", "En grej i taget" och "Regn". Dessutom premiärspelade han musik från den kommande skivan.

Varje kväll under resten av veckan intar han samma scen - men med helt olika program. Kväll efter kväll ska han jobba sig igenom sin katalog för att på söndag avsluta med en spelning på temat år 1998-2003.

I ett inlägg på Instagram beskriver Petter kvällarna på Mosebacke som "några av mina fem viktigaste dagar/kvällar i mitt liv". Han förutspår att söndagens spelning kommer sluta i tårar och lovar att krama ur det sista han har inom sig under dessa dagar. Och med tanke på den höga energinivån under premiärkvällen låter det som ett löfte han kommer att hålla.