TT-Inrikes

En person anhållen efter Skövdebrand

TT-Inrikes Artikeln publicerades

En person har anhållits efter storbranden i Skövde i onsdags, rapporterar Skövde nyheter. 96 lägenheter fick evakueras i två lägenhetslängor i stadsdelen Södra Ryd. Polisen misstänker att branden var anlagd.(TT)

En person har anhållits efter storbranden i Skövde i onsdags, rapporterar Skövde nyheter. 96 lägenheter fick evakueras i två lägenhetslängor i stadsdelen Södra Ryd.

Polisen misstänker att branden var anlagd.

– Det är en person som är formellt misstänkt och som delgivits misstanke om grov mordbrand som rubricering, säger Niklas Lindström på polisens grupp för grova brott i Skövde till tidningen.

Branden började vid klockan 23 i onsdags i en lägenhet och spred sig via taket till ett intilliggande flerfamiljshus. Det tog många timmar för brandmännen att få bukt med branden. Släckningsarbetet försvårades av att en omdiskuterad isoleringsmetod använts - cellplast mellan betongväggar och plåtskivor.

Av lägenheterna är 48 brand- eller rökskadade. Taken på huskropparna är totalskadade och fasaderna är mer eller mindre skadade. Ingen människa kom till skada i samband med branden, men enligt polisen har betydande värden gått förlorade och många människor har påverkats.