TT-Inrikes

Flera bilar i lågor i Göteborg

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Boende i områdena Frölunda, Hjällbo, Eriksbo och Kronogården i Göteborg och Trollhättan fick se flera bilar stickas i brand under kvällen. Vittnen har sett maskerade ungdomar springa från platserna. Bilbränder startade under kvällen runt om i Göteborg, skriver Göteborgs-Posten.(TT)

Bilbränder startade under kvällen runt om i Göteborg, skriver Göteborgs-Posten.

Polisen fick in det första larmsamtalet strax efter klockan 21, sedan duggade samtalen tätt, och polis och räddningstjänst ryckte ut till områdena Frölunda, Eriksbo, Hjällbo och även Kronogården i Trollhättan.

– Vi har haft ett 20-tal larm under kvällen. Det kommer inte in några nya för tillfället, men vi hanterar fortfarande bränder i Hjällbo, Eriksbo och Frölunda. Vi har cirka 40 personer ute som jobbar med det, sade Johan Eklund, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg, till TT vid 22.10-tiden.

Maskerade ungdomar

Ingen person ska ha kommit till skada. Hur många bilar som har förstörts är ännu inte fastställt, men det rör sig minst tio stycken.

Polisen kan inte utesluta att bränderna planerats och utförts på organiserat vis. Flera boende i området vittnar om maskerade ungdomar som befunnit sig på platserna och sedan sprungit därifrån.

– De har skyddat sig för ansiktet, de har kepsar neddragna eller huvor över huvudet. Det förekommer även att de här ungdomarna kastar sten mot polisen, säger Ulla Brehm, presstalesperson på polisen region Väst, till TT.

Hopp om gripanden

Ingen har ännu gripits, och polisen har inte fattat beslut om vilken brottsrubricering som är aktuell än. Det finns dock spår att följa och spaningsåtgärder pågår, enligt Ulla Brehm.

– Det ser ändå hoppfullt ut att kunna ta reda på dem, men i nuläget har vi inte gripit någon. Nu är vi kvar på platsen för att lugnet ska vara kvar och för att de som bor i området ska kunna träffa poliser och prata. Folk blir oroliga, såklart.