TT-Inrikes

Hus avspärrat i sökandet efter Örebrokvinna

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Den 45-åriga kvinna som anmäldes försvunnen i Örebro i tisdags är fortfarande borta. Åklagaren bekräftar att en person suttit anhållen men nu har släppts. Om misstankarna kvarstår mot personen vill kammaråklagare Åsa Hiding inte berätta.(TT)

Om misstankarna kvarstår mot personen vill kammaråklagare Åsa Hiding inte berätta.

– Det har funnits en person anhållen under en kortare tid den här veckan, men det finns ingen anhållen i dag, säger hon till Aftonbladet.

Ett hus i området där kvinnan bor har också spärrats av, uppger tidningen. Men Christina Hallin, polisens presstalesperson, är förtegen om utredningen.

– Jag inte fått någon ny information om ärendet över huvud taget under eftermiddagen eller kvällen, säger hon till TT på fredagskvällen.

Det var i tisdags morse som 45-åringens anhöriga upptäckte att hon var spårlöst försvunnen. I hemmet fanns hennes personliga tillhörigheter kvar. Polisen inledde en förundersökning om misstänkt människorov. Trots stora sökinsatser, bland annat i ett skogsområde nära hennes bostad, har kvinnan inte hittats.

På fredagen publicerade polisen kvinnans namn och bild på sin sajt.

– Vi hoppas på tips från allmänheten - om det är någon som har sett henne och om var hon i så fall skulle kunna finnas, säger Christina Hallin.