TT-Inrikes

Grannar hörde rop på hjälp - bunden hittades

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Grannar hörde en man i 20-årsåldern ropa på hjälp. När polisen bröt sig in i hans lägenhet i centrala Karlskrona på tisdagskvällen visade han sig vara bunden till händer och fötter och dessutom misshandlad. Mannen berättade att det hade knackat upprepade gånger på hans dörr.(TT)

Grannar hörde en man i 20-årsåldern ropa på hjälp. När polisen bröt sig in i hans lägenhet i centrala Karlskrona på tisdagskvällen visade han sig vara bunden till händer och fötter och dessutom misshandlad.

Mannen berättade att det hade knackat upprepade gånger på hans dörr. När han till slut öppnade trängde sig två män in i lägenheten.

– De utövar våld mot honom och binder honom till händer och fötter. Sedan går de runt i lägenheten och tar saker från honom innan de lämnar och låser, säger åklagare Lena-Marie Bergström till TT.

Senare greps en misstänkt man och ytterligare en är anhållen i sin frånvaro. De två männen, som är i 20-årsåldern, är misstänkta för människorov. Den frihetsberövade mannen nekar till brott.