TT-Inrikes

Ny kamera ska bevaka demokratin i Ludvika

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Polisregion Bergslagen har satt upp en kamera i en gatukorsning i Ludvika där samtliga partier fått tillstånd att vara. Där ska kameran sitta till dagen efter valet den 9 september - för att bevaka demokratin enligt polisen.(TT)

Polisregion Bergslagen har satt upp en kamera i en gatukorsning i Ludvika där samtliga partier fått tillstånd att vara. Där ska kameran sitta till dagen efter valet den 9 september - för att bevaka demokratin enligt polisen.

– Vi har uppfattat en tilltagande otrygghet som kan leda till risk för demokratibrott, säger polisens presstalesperson Stefan Dagardt till SVT Nyheter Dalarna.

Kameran sattes upp i korsningen mellan Carlavägen och Storgatan den 17 augusti sedan beslutet fattats av polismyndigheten på regional nivå.

– Det som är lite unikt med den här platsen är att alla politiska partier ska samsas på samma yta. Och det råder också en otrygghet kopplad till NMR:s närvaro, säger Stefan Dagardt.

Kameran övervakas i realtid av regionledningscentralen, men hittills har ingen allvarligare brottslighet avslöjats. Polisen tror att kameran kan ha haft en förbyggande effekt.