TT-Inrikes

Polisen säljer 54 draghundar

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Polisen söker omgående nya hem till 54 draghundar av raserna alaskan husky och scandinavian hound. Länsstyrelsen har beslutat att hundarna ska säljas, överlåtas eller avlivas. Enligt polisens hemsida handlar det om både valpar och fullstora hundar som framavlats till draghundar.(TT)

Enligt polisens hemsida handlar det om både valpar och fullstora hundar som framavlats till draghundar.

– Det är i sig inget ovanligt i att polisen säljer djur som länsstyrelsen omhändertagit, men det är nog definitivt första gången som vi på länsstyrelsen i Norrbotten har omhändertagit så många hundar, säger Anna Modig vid djurskydds- och veterinärenheten hos länsstyrelsen, till Norrländska Socialdemokraten.

Hundarna omhändertogs från sin tidigare ägare på grund av missförhållanden. Den personen har hört av sig om att köpa hundarna igen, men får inte. För att undvika att den tidigare ägaren kan köpa hundarna via en annan köpare kommer djuren inte att säljas i stora grupper.

Binagårdens hund- och kattpensionat i Luleå sköter försäljningen av hundarna.

– Alla förstår nog vad som händer om hundarna inte säljs. Får man inga nya hem till dem så måste man ta bort dem, men vi hoppas att intresset är så stort att vi hittar hem till allihopa som är i ett sådant skick så att de är omplaceringsbara, säger Andreas Laine på Binagården, till tidningen.