TT-Inrikes

Politiker tros ha lurat till sig ersättning

TT-Inrikes Artikeln publicerades

En lokalpolitiker i Eskilstuna misstänks ha lurat till sig ersättning för utebliven arbetsinkomst - trots att han inte haft något arbete. Han har använt sig av förfalskade arbetsgivarintyg, skriver Eskilstuna-Kuriren.(TT)

En lokalpolitiker i Eskilstuna misstänks ha lurat till sig ersättning för utebliven arbetsinkomst - trots att han inte haft något arbete. Han har använt sig av förfalskade arbetsgivarintyg, skriver Eskilstuna-Kuriren.

Mannen har varit förtroendevald för Sverigedemokraterna sedan 2011 och tog 2014 plats i kommunfullmäktige. Han har suttit i styrelsen för kommunala bolag och har nämndemannauppdrag i Eskilstuna tingsrätt. Merparten av de pengar han inkasserat för detta har varit för förlorad arbetsinkomst.

EK:s granskning visar dock att intyg för åren 2015-2017 är underskrivna av en person som inte finns, vid ett företag som inte har haft några anställda sedan 2012. Ersättningen som uppgavs motsvarar en månadslön på över 60 000 kronor.

Eskilstuna kommun säger till tidningen att de förbereder en polisanmälan. Mannen har kommande uppdrag som nämndeman, men uppmanas av nämndemannaföreningen att lämna positionen.