TT-Inrikes

Pyroman döms till fängelse - mamman vräks

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Mannen fångades av en övervakningskamera när han köpte tändstickor. 45 minuter senare satte han eld på vinden till flerfamiljshuset där han bor i Hornstull på Södermalm i Stockholm. Nu har han dömts för mordbrand till tre månaders fängelse, skriver Hem & Hyra.(TT)

Mannen fångades av en övervakningskamera när han köpte tändstickor. 45 minuter senare satte han eld på vinden till flerfamiljshuset där han bor i Hornstull på Södermalm i Stockholm.

Nu har han dömts för mordbrand till tre månaders fängelse, skriver Hem & Hyra. Han ska också betala drygt 500 000 kronor i skadestånd till hyresvärden. Mannens mor som står på lägenhetskontraktet vräks av bostadsbolaget.

Händelsen ägde rum i mars tidigare i år. Boende på de översta våningsplanen evakuerades och det var kraftig rökutveckling, men räddningstjänsten lyckades hindra spridning.

För fem år sedan dömdes samme man till villkorlig dom för att vid tre tillfällen anlagt bränder i samma fastighet, bland annat soprummet, skriver Hem & Hyra. Trots det fick han bo kvar.