TT-Inrikes

Sjukhusanställda blev sjuka av ventilationen

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Hälften av de anställda på onkologavdelningen på Norrlands universitetssjukhus i Umeå blev sjuka och avdelningen stängdes. Orsaken tros ha varit ventilationssystemet. På måndag kommer avdelningen att öppna igen, enligt ett pressmeddelande, skriver Norrländska Socialdemokraten.(TT)

Hälften av de anställda på onkologavdelningen på Norrlands universitetssjukhus i Umeå blev sjuka och avdelningen stängdes. Orsaken tros ha varit ventilationssystemet.

På måndag kommer avdelningen att öppna igen, enligt ett pressmeddelande, skriver Norrländska Socialdemokraten. Problemet har åtgärdats.

"Jag är glad att vi kunnat agera så snabbt och åtgärda problemen. Det viktigaste för mig är att vi har en trygg och säker miljö för både medarbetare och patienter", säger Elisabeth O Karlsson, verksamhetschef på Cancercentrum.

De tiotalet anställda insjuknade under kort tid, vissa över en dag, men flera hade symtom under en vecka. En del drabbades av stickningar i ansiktet, utslag, svårigheter att andas och att prata.

Alla ventilationsfilter har bytts ut och lokalernas städas ordentligt. Patienter har under tiden vårdats i tillfälliga lokaler.