TT-Sport

Alexandersson siktar på revansch

TT-Sport Artikeln publicerades

Sverige satsar på att ta medalj varje dag under skidorienterings-VM. Favoriten till att kamma hem flest är Tove Alexandersson. Â? - Förberedelserna har gått bra, och jag hoppas kunna prestera, säger hon. På onsdag inleds skidorienterings-VM i Piteå och förväntningarna på det svenska laget är höga.(TT)

På onsdag inleds skidorienterings-VM i Piteå och förväntningarna på det svenska laget är höga. Mästerskapet inleds med långdistans, och förhoppningsvis ett guld.

– Tove Alexandersson kommer vara med och slåss om medaljer varje dag. Bäst chans att vinna har hon på långdistansen. Tidigare var det masstart, och då kunde hon bli stressad. I år är det individuell start, vilket kommer att gynna henne, säger förbundskaptenen Frans Wickbom.

Alexandersson själv vill inte framhålla någon favoritdistans.

– Jag ser fram emot hela veckan. Det ser lovande ut, och jag hoppas på fina banor, säger 26-åringen och fortsätter:

– Jag tycker att det har känts bra, och jag har kunnat förbereda mig bra de sista veckorna. Jag hoppas kunna prestera.

Under EM i februari blev det ett guld och ett brons individuellt för Alexandersson. I stafetterna blev det två silver, och nu vill Alexandersson ha revansch.

– Vi är väldigt sugna på att vinna stafetten, men det är hårt motstånd. Ryssarna är riktigt bra, så vi måste vara på topp alla tre, säger hon .

Tidigare i år kom Alexandersson på andraplats i omröstningen av Jerringpriset, slagen av skidskytten Hanna Öberg.

– Det känns jättehäftigt, även om det inte räckte ända fram. Jag har haft väldigt mycket stöd, och det är många som hejar på mig, säger hon.