TT-Sport

Andra raka segern för Malmö

TT-Sport Artikeln publicerades

Segern mot Växjö blev precis vad Malmö hoppades på. Ett trendbrott. Med 6-2 mot Timrå har SHL-klubben nu två raka trepoängare. Efter fyra raka förluster fick Malmö stopp på förlusttrenden med 3-1-segern hemma mot Växjö. Sedan kom nästa trepoängare av bara farten.(TT)

Efter fyra raka förluster fick Malmö stopp på förlusttrenden med 3-1-segern hemma mot Växjö.

Sedan kom nästa trepoängare av bara farten.

SHL-jumbon Timrå hakade på måltempot i nästan en och halv period, men efter det handlade det mesta och det bästa om hemmalaget.

Max Görtz satte 3-2 i powerplay efter 9.20 minuter av andra perioden. Kim Rosdahl - i sitt första byte - ökade på till 4-2 och innan perioden var över hade Konstantin Komarek gjort 5-2 i powerplay.

I slutet av tredje fastställde Axel Wemmenborn, som även inledde målskyttet, segersiffrorna till 6-2.

– Poängen är det viktigast, och att vi kan ta med oss självförtroende från segrarna för att kunna fortsätta på ett bättre sätt, säger han till C More.

Timrås tränare Fredrik Andersson var inte allt för nöjd efter klubbens åttonde raka förlust.

– Vi var inte nära att vinna en hockeymatch. Malmö var klart bättre än vi, säger han till C More och ansåg att lagets prestation inte var på den nivån som han vill att den ska vara.

– Vi visste att vi skulle få en tuff säsong, men spelmässigt måste vi spela bättre över 60 minuter, få ihop laget och kämpa för varandra hela vägen, sätta laget i första rummet. Då kan vi få bra resultat.

Timrås nästa försök i jakten efter en trepoängare blir hemma mot Växjö på torsdag. För Malmö väntar Djurgården borta redan på onsdag.