TT-Sport

Åtta - Perssons lyckonummer i Norge

TT-Sport Artikeln publicerades

Siffran åtta verkar vara travtränaren Jan-Olov Perssons lyckonummer i Norge. Persson vann sitt första travlopp i landet 1988 och har vunnit kallblodsderbyt 1998 och 2008. På söndagen kom den tredje derbyvinsten under året 2018.(TT)

Ulf Ohlsson satt i sulkyn bakom Tekno Eld som vann lätt efter ledning från start till mål. Teamet Persson/Ohlsson vann även kallblodskriteriet under V75-tävlingarna på Bjerke travbana i Oslo. Treårige vinnaren Eld Rask är dessutom helbror till derbyvinnaren Tekno Eld.

– Att helbröderna vinner kriteriet och derbyt samma dag måste vara unikt. Det känns väldigt bra att vara en del av den historien. Tekno Eld var väldigt fin i dag, han vann rätt så enkelt från spets och jag behövde inte kräma ur det sista. En fantastisk häst som nu har vunnit ännu ett klassiskt lopp, sade Ulf Ohlsson.

"Extra starkt att vinna"

Om fyraårige Tekno Eld hade bästa möjliga dagsform var det lite si och så med Eld Rask. När han vann det svenska kriteriet för en månad sedan travade han perfekt. Men på Bjerkes regnhårda bana flöt det inte lika bra.

– Nej, det stämde inte lika bra för honom i dag. Därför var det extra starkt av honom att vinna, kommenterade Ohlsson.

Tränaren Jan-Olov Persson körde själv BW Prinsen i kriteriet och här bäddade han för sin andra häst och vinnaren i loppet - Eld Rask.

Persson tryckte på enormt utvändigt om ledande andrahandsfavoriten och Norges stora hopp Rappstjernen. Första 500 gick efter hypersnabba 1.19,9 och första kilometern travades på 1.23,7.

Svensk tränarseger

Öystein Tjomsland, bakom Rappstjernen, var synnerligen irriterad och arg efter loppet.

BW Prinsen slutade först på sjätteplats - på mycket trötta ben.

Det blev även svensk tränarseger i varmblodskriteriet. Marcus Lindgren hade treårige Stoletheshow i bästa möjliga form och kusken Erlend Rennesvik lyckades perfekt med sin styrning.

Från tredjepar utvändigt attackerade Stoletheshow i tredjespår på sista långsidan. Inne på upploppet stred han med favoriten Catherineâ??s Chevy som travat utvändigt om ledaren. Duellen var jämn men i de sista stegen lyckades Stoletheshow få nosen först.

Det var största segern någonsin för både Erlend Remnesvik och Marcus Lindgren. Norrmannen har tidigare arbetat hos Lindgren på Halmstadstravet.