Nyheter

Bajens dubbla trendbrott i kvartsfinalseger

Ingen seger mot något av topp fyra-lagen i grundserien. Flest insläppta mål av de åtta slutspelslagen. Allt det verkade Hammarby ha lagt undan, då laget kickade igång SM-slutspelet med att bortabesegra Sandviken med 3-0 i den första kvartsfinalen.(TT)
Publicerad 19 februari 2019

3-13-smällen borta mot grundseriesegraren Villa-Lidköping i den sista omgången av elitserien förkunnade att sjätteplacerade Hammarby gick till kvartsfinal utan segrar mot topp fyra-lagen - och med hela 120 insläppta mål på 26 matcher.

Men i den första kvartsfinalen borta mot Sandviken - som precis som Hammarby haft en säsong där den dåliga ekonomin har varit i fokus - verkade det inte spela någon roll.

Mittfältaren Ilja Grachev - som i januari rapporterades missa resten av säsongen efter att ha skadat båtbenet, men som var åter i början av februari - inledde målskyttet i den 38:e minuten, och tio minuter in i andra halvlek ökade Robin Sundin på till 2-0. I slutskedet satte Jesper Jonsson 3-0 - vilket innebar att Hammarby alltså fick en drömstart på kvartsfinalserien i bäst av fem matcher.

Dessutom höll "Bajen" nollan för första gången sedan den 21 januari i fjol.

””

I Västerås vann hemmalaget, tvåa i grundserien, med klara 7-3 i första mötet hemma mot sjuan Vänersborg, som tog sig till kvartsfinalen efter seger mot Broberg-Söderhamn i åttondelsfinal.