Nyheter

Rosengård fick inte hål på Barcelona

För tredje året i följd föll Rosengård i kvartsfinalen i Champions League-fotbollen. Barcelona höll nollan i 180 minuter och vann sammanlagt med 3-0. - Det känns väldigt tungt, säger Malmöklubbens sportchef Therese Sjögran.(TT)
Publicerad 29 mars 2017

Barcelona hade 1-0 med sig från mötet i Malmö och vann returen med 2-0. Storstjärnan Jennifer Hermoso, i Tyresö 2013, placerade in ettan via stolpen i början av andra halvlek och på tilläggstid - när Rosengård satsade allt framåt - satte Mariona Caldentey tvåan.

””

Matchen var jämn men Rosengård, som saknade skadade landslagsessen Lotta Schelin och Hanna Folkesson, hade svårt att ta sig fram till farliga lägen. Lieke Martens hade ett bra försök på volley efter en hörna i första halvlek. Marta sköt en frispark i bra läge högt över och när hon dribblade sig fram till nästa läge passerade skottet ännu en gång på fel sida ribban.

"Ska kunna lyfta"

I andra halvlek var det i stort sett bara vid ett par fasta situationer som Rosengård förmådde oroa Barcelona. På tilläggstid, strax före Barcelonas 2-0, nickade Ella Masar en boll i mål men blev avblåst för offside.

””

Champions League var ett av säsongens stora mål för Rosengård, som nu får ladda om för allsvenskan.

””

"PSG lite bättre"

I semifinalen får Barcelona möta Paris Saint-Germain.

PSG hade inga problem att vända 0-1-underläget från första matchen mot skadade Fridolina Rolfös Bayern München. Matchen i Paris slutade 4-0 efter två mål av brasilianskan Cristiane.

””

Lyon, med inhoppande Caroline Seger, höll undan för Nilla Fischers Wolfsburg. Det franska regerande mästarlaget föll med 0-1 på hemmaplan men hade 2-0 att gå på från bortamötet.

Den fjärde kvartsfinalen avgörs på torsdagen. Manchester City har 1-0 inför hemmareturen mot danska Fortuna Hjørring.