Nyheter

Björklöven vann ännu ett derby mot Modo

Björklöven trivs mot Modo. 3-2-segern mot rivalen från Örnsköldsvik förlängde Umeålagets derbysvit till fyra matcher. - Det finns inget som är mer läckert än att slå Modo borta som "lövare", sade Björklöventränaren Joakim Fagervall till C More.(TT)
Publicerad 17 november 2017

7 049 åskådare fanns på läktarna i Ö-vik och efteråt var det de gröngula gästerna som firade. Efter att ha vunnit fjolårssäsongens två sista derbyn har Björklöven även tagit hem höstens två möten i hockeyallsvenskan.

Segermålet sköt Erik Rainersson från nära håll när det återstod 52 sekunder av mittperioden, då för övrigt samtliga mål i matchen gjordes. I tredje perioden höll Adam Werner tätt mellan stolparna och kunde sedan jubla ikapp med de högljudda fansen.

””

AIK föll ihop

Björklöven klättrar i och med segern till femteplatsen, förbi AIK som föll ihop som ett korthus i Oskarshamn. Jens Jakobs gav gästerna ledningen redan efter 1.19, men sedan var det roliga slut för "Gnaget". Oskarshamn punkterade matchen med tre mål på mindre än två minuter i slutperioden och vann med 5-1. Niklas Johansson stod för två av målen.

För Modo innebar derbyförlusten ett fall ned till åttonde plats då laget passerades av Södertälje. SSK vann med 3-2 borta mot serieledande Timrå, efter att Thomas Valkvae-Olsen avgjort i slutet av andra perioden.

SSK klättrar

Efter att SSK inlett säsongen med sex förluster sparkades tränaren Mats Waltin - och det har fått rejäl effekt. Under nya tränaren Ulf Lundberg har SSK tagit 29 poäng på 13 matcher och tagit sig upp till sjundeplatsen i tabellen.

Timrå toppar fortfarande på 37 poäng, en före Oskarshamn och tre före Leksand. Dalalaget slog fyran Pantern med 2-1 efter ett sent segermål av Johan Porsberger.