Nyheter

Borås reducerade efter sekunddrama

Norrköping hade greppet långt in i fjärde perioden och var på väg mot en 3-0-ledning i bäst av sju matcher i basketsemifinalen mot Borås. Då vaknade Jakob Sigurdarson till på allvar. Islänningen satte tre raka trepoängare och tog Borås från 66-73 till 75-75.(TT)
Publicerad 17 april 2018

Norrköping hade greppet långt in i fjärde perioden och var på väg mot en 3-0-ledning i bäst av sju matcher i basketsemifinalen mot Borås.

Då vaknade Jakob Sigurdarson till på allvar. Islänningen satte tre raka trepoängare och tog Borås från 66-73 till 75-75.

Resterande fem minuter var inte hälsosamma för publikens naglar i Stadium arena i Norrköping.

Med lite mer än en minut kvar tog hemmalaget ledningen för sista gången, när Joakim Kjellbom satte 85-84. Med knappt en halvminut kvar kontrade kroaten Marin Mornar med två poäng för Borås och i slutsekunderna satte bortalaget två straffkast fram till 89-85.

Den fjärde semifinalen spelas i Borås på fredag.