TT-Sport

Missnöjd Guardiola trots Cityseger

TT-Sport Artikeln publicerades

Till slut enkla 3-0 borta mot Huddersfield innebär att Manchester City tog rygg på Liverpool i titeljakten i Premier League-fotbollen. Ändå var tränaren Pep Guardiola inte nöjd: - Vi måste kunna begära mer av oss själva.(TT)

Ett mål i första halvlek genom Danilo och två snabba fullträffar direkt efter paus gav till slut Manchester City en lugn eftermiddag borta mot Huddersfield.

Raheem Sterling nickade in 2-0 i 54:e minuten och Leroy Sané placerade in 3-0 i 56:e.

Det innebar tre nödvändiga poäng för Manchester City som reducerade Liverpools försprång till fyra poäng.

Tränaren Pep Guardiola rynkade ändå på näsan över insatsen.

– Som vi spelade var vi inte värda mer än tre mål. Vi kommer att förbättra oss. Vi måste kunna begära mer av oss själva i varje match och göra vårt bästa, men ibland är det svårt. De försvarade sig djupt och man mot man, sade Guardiola till BBC.

Om titeljakten sade han:

– Vi måste fokusera på det vi ska göra. Om Liverpool vinner så måste vi vinna och om Liverpool förlorar så måste vi också vinna.

Serietrean Tottenham är nio poäng efter ledande Liverpool och höll sig kvar i titeljakten med ett sent segermål, 2-1, i bortaderbyt mot nästjumbon Fulham. Bara sekunder återstod av tilläggstiden när Harry Winks nickade in segermålet i 93:e minuten. Tottenham vände 0-1 till 2-1 i andra halvlek och 1-1-målet från Dele Alli kom också på nick.

Det blev dock en dyrköpt seger för ett redan skadedrabbat Tottenham då Dele Alli fick halta av planen med en känning i vänster baksida.