TT-Sport

Dahlin öppnar för VM-spel

TT-Sport Artikeln publicerades

Rasmus Dahlin öppnar för spel i ishockey-VM i Slovakien i maj. - Känns allt bra i kroppen så absolut. Det är alltid en ära att representera sitt land, säger den 18-årige backen till Expressen.(TT)

Rasmus Dahlin öppnar för spel i ishockey-VM i Slovakien i maj.

– Känns allt bra i kroppen så absolut. Det är alltid en ära att representera sitt land, säger den 18-årige backen till Expressen.

NHL-laget Buffalos stjärnrookie och draftetta har gjort stor succé under sin debutsäsong i Nordamerika och noterats för 39 poäng (åtta mål och 31 assist) på 73 matcher.

Med nio grundserieomgångar kvar ser det däremot ut som att Buffalo missar Stanley Cup-slutspelet. Om så också blir fallet kan det alltså bli VM-spel i Europa för den tidigare Frölundaspelaren.

– Men det beror ju på många saker. Allt kan hända, vi kan nå slutspel eller jag kan bli skadad, säger Rasmus Dahlin till Expressen.

Dahlin tackade nej till VM i Danmark förra våren då han behövde tid för återhämtning efter en lång säsong. Stortalangen hade då spelat i SHL, JVM med Juniorkronorna och OS med Tre Kronor.

I helgen möter Buffalo Montreal på bortais, inför den matchen har laget 13 poäng upp till slutspelsplats.