Nyheter

Danmark skrällde mot Tyskland: "Sinnessjukt"

Tyskland har sex raka EM-guld i fotboll. Det blir inget sjunde. Danmark vände och skrällde i den uppskjutna kvartsfinalen i Rotterdam. Theresa Nielsen blev matchhjälte när hon avgjorde i den 83:e minuten, 2-1. - Det finns inga ord som kan beskriva detta, säger Nielsen till danska BT.(TT)
Publicerad 30 juli 2017

Regnet föll över Rotterdam även på söndagen, men till skillnad från på lördagskvällen blev det spel mellan Tyskland och Danmark i fotbolls-EM.

Planen på Sparta-stadion höll och storfavoriten Tyskland, som vunnit EM sex gånger i följd och har tagit guld i åtta av de nio senaste turneringarna, fick en drömstart.

Det hade bara gått lite mer än två minuter när offensiva vänsterbacken Isabel Kerschowski satsade på skott. Bollen vobblade i luften, Danmarks målvakt Stine Lykke Petersen schabblade och styrde in den i eget mål.

Danmark ryckte upp sig efter chocken men kunde i första halvlek inte hota Tyskland.

Nielsen avgjorde

Bättre gick det i inledningen av den andra när den assisterande domaren vinkade för dansk frispark men huvuddomaren lät Stine Larsen fortsätta. Det tyska vänsterförsvaret slutade spela, Nadia Nadim nådde högst på inlägget och när matchklockan tickade in i den 49:e minuten nickade hon kraftfullt in kvitteringsbollen, 1-1.

Tyskland var skakat och Danmark skapade inom loppet av en minut två jättechanser att ta ledningen när först Katrine Veje sköt i ribban från nära håll och sedan storstjärnan Pernille Harder rann igenom men fick bollen för långt ifrån sig.

I andra änden av planen hade Linda Dallmann de bästa chanserna men Lykke Petersen tänkte inte bjuda på fler mål.

Avgörandet kom i den 83:e minuten när inhopparen Frederikke Thøgersen hittade fram till Theresa Nielsen, som satte 2-1 för Danmark.

"Alla drömmer om att göra mål, men att göra det är en annan sak. Så varför inte i dag", säger hon till Uefas officiella webbplats.

"Är vanvettigt"

Vändningen var fullbordad. Lite mer än tio minuter senare var skrällen ett faktum.