TT-Sport

Djurgårdens nyckelspelare korsbandsskadade

TT-Sport Artikeln publicerades

Djurgården har drabbats av två tunga avbräck inför damallsvenskan i fotboll. Viktiga mittfältaren Michaela "Sheila" van den Bulk och ordinarie försvararen Kim Sundlöv har båda drabbats av korsbandsskador och blir borta året ut.(TT)

Djurgården har drabbats av två tunga avbräck inför damallsvenskan i fotboll.

Viktiga mittfältaren Michaela "Sheila" van den Bulk och ordinarie försvararen Kim Sundlöv har båda drabbats av korsbandsskador och blir borta året ut.

"Jag är självklart väldigt besviken över att säsongen är över innan den knappt börjat. Men eftersom ingenting kan förändra det kommer jag att ta till mig den här erfarenheten som något som kan göra mig starkare, både som spelare och rent personligen", säger van den Bulk i ett uttalande till Djurgårdens webbplats.

Nederländskan, som ibland bär lagkaptensbindeln, skadade sig på träning medan Sundlöv åkte på en smäll i cupmatchen borta mot Eskilstuna United (1-0) för ett par veckor sedan.

"Den här säsongen får jag heja på från sidan. Det kommer vara jobbigt, men jag kommer få se underhållande fotboll", säger Kim Sundlöv.

Stockholmslaget inleder damallsvenskan borta mot mästarlaget Piteå den 14 april.