TT-Sport

Durmaz: "En Kalle Anka-plan"

TT-Sport Artikeln publicerades

Förlusten mot Rumänien spelade mindre roll. Det spelarna var irriterade över var kvaliteten på Ion Oblemenco-stadions gräsmatta. - Det var en Kalla Anka-plan vi spelade på, sade Jimmy Durmaz efter 0-1-matchen i Craiova.(TT)

Janne Andersson valde att satsa på spelarna som satt på bänken mot Chile i lördags. Allt för att alla utespelare skulle få speltid och visa upp sig inför VM-trupputtagningen den 15 maj.

Det förbundskaptenen inte visste när han planerade inför mötet med Rumänien i Craiova var att planen inte var särskilt bra; ojämn, mjuk och lös.

Kort efter 0-1-förlusten var det även den usla gräsmattan som spelarna var mest irriterade över.

– Vad ska man sägaâ?¦ Det var en Kalla Anka-plan vi spelade på. Det finns inga ord för hur dålig den var, sade mittfältaren Jimmy Durmaz.

– Man ville visa upp sig, sedan får man inte de rätta förutsättningarna för att göra det och då kan man inte visa sig från sin bästa sida.

TT: Var det ens rätt att spela här?

– Så här i efterhand var det inte värt det, med de förutsättningar vi hade var det inte värt att spela här.

"Som en idiot"

Anfallaren John Guidetti:

– Jag var sjukt laddad, jag försökte springa på allt och göra det jag kunde men...

– På den högsta nivån brukar man vilja skapa sig utrymme, kunna titta runt omkring dig när bollen kommer för att veta vad som händer, när man gör det står foten redo för att ta emot bollen men här studsade den upp en halvmeter, studsade på knäskålen och sedan därifrån. Man tappar bollen och ser ut som en idiot. Det var inte kul.

"Bara märkligt"

Högerbacken Johan Larsson:

– Det är så svårt att beskriva. Det var bara märkligt, man fick inget grepp om det själv. Det var bara otroligt svårt, sade han.