TT-Sport

Enkel VM-seger för lag Hasselborg

TT-Sport Artikeln publicerades

Femte raka segern i VM i curling blev väldigt enkel för svenska lag Hasselborg. Tabelljumbon Finland besegrades med hela 10-2 och matchen var över efter sju omgångar. - Det var en härlig match.(TT)

Femte raka segern i VM i curling blev väldigt enkel för svenska lag Hasselborg. Tabelljumbon Finland besegrades med hela 10-2 och matchen var över efter sju omgångar.

– Det var en härlig match. Vi hade bra tryck i början och fick dem dit vi ville trots att vi startade utan hammaren (fördel av sista sten), säger Sofia Mabergs i en intervju med Svenska curlingförbundet.

Sverige stal en poäng i första omgången och tog en tvåpoängare i den andra.

– Det var en viktig poäng i första omgången, efter det fick de jaga lite och vi fortsatte att hålla tryck på dem, säger skippern Anna Hasselborg.

På onsdagen väntar betydligt tuffare motstånd i Ryssland och USA. Ryssland har liksom Sverige fem segrar och en förlust i VM i danska Silkeborg.

– Det är bra att få såna matcher som vi hade i dag. Vi tar med oss mycket vad gäller isen, vi spelade med bra farter i dag. I morgon ska vi fokusera på varje sten och njuta av att få spela mot topplagen, säger Hasselborg.