Nyheter

Enroth med assist i Örebroseger

Krisstämplade under stora delar av säsongen - men nu är Örebro i hysteriskt fin form. 3-1 mot Brynäs innebär fjärde trepoängaren i följd och sjätte raka vinsten på hemmais. Samtidigt fortsätter Jhonas Enroth att göra succé och nu hoppas stjärnvärvningen på slutspel. - Det är klart att vi tittar uppåt.(TT)
Publicerad 23 februari 2019

Örebro har länge kämpat för att undvika kval, men tack vare segern mot Brynäs drygade man ut försprånget till Mora och har nio poängs marginal till Dalalaget, som är precis under kvalstrecket. Närkegänget kan istället vara på väg att haka på i slutspelsstriden, nu sex poäng upp till just skadetyngda Brynäs som är på den sista slutspelsplatsen.

””

Enroth-assist

Och på lördagskvällen visade Jhonas Enroth på nytt vägen när han spikade igen kassen i sin andra match för Örebro inför ett slutsålt Behrn arena. Precis som det hajpade nyförvärvet från Dinamo Minsk även gjorde i debuten i onsdags mot Linköping.

Åtta minuter in i den första perioden noterade Jhonas Enroth dessutom en assistpoäng, efter en briljant långpassning som till sist slutade med att skyttekungen Rodrigo Abols gjorde matchens första mål från snäv vinkel i spel fem mot fyra. Letten som i torsdags förlängde sitt kontrakt med ytterligare två säsonger i Örebro fixade därmed sitt 16:e mål för säsongen.

””

"Härligt go i laget"

Ett par minuter senare satte sedan backen Kristian Näkyvä 2-0 till hemmalaget och fem minuter före första periodpausen reducerade Ludvig Nilsson när han fick in pucken mellan benen på Jhonas Enroth.

Mittenperioden förblev sedan mållös och i slutsekunderna satte till sist Örebros lagkapten Jere Sallinen slutresultatet 3-1 i tom bur.